Radio Cityn HPK-selostukset jatkuvat – perinteen katkeaminen oli lähellä

6.9.2018
Pauli Salokangas

Hämeenlinnalainen viestintäyritys Mediapaulit Oy tuottaa suorat lähetykset Radio City Hämeenlinnalle HPK:n otteluista Liiga-kaudella 2018-19. Pelitapahtumat välittää vastaanottimiin aiemmilta kausilta tuttu, noin 200 liigaottelua televisiossa ja radiossa selostanut Pauli Salokangas.
– Neutraalia selostusta on turha odottaa tälläkään kaudella. Kyllä paikallisradiossa saa ja pitääkin vetää pikkuisen kotiinpäin. Kerho on meidän hämeenlinnalaisten oma juttu, Salokangas sanoo.
Radiossa kuullaan lähetykset kahden edelliskauden tapaan kaikista kotiotteluista ja pudotuspeleissä myös vieraista. Salokankaan mukaan liippasi läheltä, ettei tänä syksynä enää olisi kuultu edes kotipelilähetyksiä.
– Hämeenlinna on kiekkokaupunki henkeen ja vereen, joten perinteen katkeaminen olisi ollut suorastaan häpeällistä. Kumppaneille on lausuttava suurkiitos, että lähetysten jatko saatiin järjestymään nopealla aikataululla.

Tukijoita taustalla
Kerhon kannattajille tärkeiden, paikallisradiossa lähes 30 vuoden ajan kuultujen kiekkolähetysten jatkumisen turvaavat yhteistyökumppanit Vaeltajankauppa, Ekocoil, Hämeen Akku, Hämeen Sanomat, IT4B ja Ässä LKV. Lista saattaa myöhemmin täydentyä.
Yksi tukijoista on hämeenlinnalainen retkeilijöiden ja ulkoilijoiden vaatteisiin, kenkiin ja varusteisiin erikoistunut Vaeltajankauppa. Yritys pyörittää sekä verkkokauppaa että Kaurialassa sijaitsevaa kivijalkaliikettä.
– Meille Vaeltajankaupassa HPK:n ottelut ovat värittäneet iltoja opiskeluajoista lähtien radiossa ja usein myös paikan päällä. Siksi meille oli jo nostalgiasyistä tärkeää lähteä mukaan turvaamaan pitkää perinnettä, kertoo Vaeltajankaupan yrittäjä Pauliina Erkintalo.
Radio luo Erkintalon mielestä aivan erityisen tunnelman ottelutapahtumaan.
– Onpa katsomossa joskus kuunneltu jopa korvanapeista hehkutusta, jota vain vahvasti värittynyt selostus saa aikaan. Olisikohan nyt reteesti oranssin vuoro viedä kausi pidemmälle kevääseen, hän arvuuttelee.

Radiossa ja netissä
Alkavaksi kaudeksi lähetyksiin tuodaan uutena elementtinä HPK:n pelaajan tai valmentajan ennakkohaastattelu. ”Kerhoradion” ilta päättyy tuttuun tapaan valmentajien kommentteihin pressitilaisuudesta. Lähetykset kuuluvat Radio City Hämeenlinnan taajuudella 88,9 MHz sekä netissä esimerkiksi Radiot.fi-sivustolla.
Mediapaulit Oy vastaa lähetysten tuottamisesta ja toteutuksesta itsenäisesti. Radio City Hämeenlinnan luvan omistava Alueradiot Sastamala Oy tarjoaa alustan lähetyksille, mutta kanava ei muutoin osallistu lähetysten tai mainoskampanjan toteuttamiseen.

Lisätiedot:

Pauli Salokangas
Mediapaulit Oy
pauli.salokangas(at)mediapaulit.com

Pauliina Erkintalo
Vaeltajankauppa
pauliina(at)vaeltajankauppa.fi

1 kommentti. Kirjoita uusi

Hyvä Pale ja hienoa että selostukset jatkuu!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *