Parkkiperhoset aloittavat ensimmäisen kesänsä Hämeenlinnassa

3.6.2014
Mediapaulit

Monen Itä-Suomen kaupungin kesäkaduilta tuttuja parkkiperhosia nähdään tänä kesänä ensimmäistä kertaa myös Hämeenlinnassa. Parkkiperhonen pelastaa autoilijan parkkisakolta maksamalla aikansa ylittäneelle hieman lisää pysäköintiaikaa.

Hämeenlinnan kesäistä kaupunkikuvaa piristää yhteensä viiden perhosen muodostama pelastuspartio.

– Kevään aikataulumme oli tiukka, joten siihen nähden viisi perhosta on starttiin oikein hyvä määrä, parkkiperhosia paikallisesti markkinoivan Mediapaulit Oy:n yrittäjä Pauli Salokangas sanoo.

Parkkiperhoset toimivat yhteistyöyritysten liikkuvina mainoksina ja vaatetetaan näiden väreihin. Pelastetun auton tuulilasiin he jättävät yrityksen logolla varustetun viestin, johon uusi pysäköintilappu on kiinnitetty.

– Tässä yhdistyy nokkela markkinointiviestintä, nuorten työllistäminen ja aurinkoinen kesä. Yrityksille tämä on mainio tapa rakentaa myönteistä imagoa. Muualla palaute on ollut erittäin myönteistä niin mukana olleilta firmoilta kuin pelastetuilta autoilijoiltakin, Salokangas sanoo.

Parkkiperhoset pelastavat autoilijoita aamuyhdeksästä iltaan saakka eli silloin, kun ihmisiä on paljon liikkeellä. Sateella perhoset jäävät kotiin. Parkkiperhoset toimivat kesäkuun alusta koulujen alkuun saakka.

Parkkiperhosidea on lähtöisin Sveitsistä. Sieltä bisneksen toi Suomeen joensuulainen Synergis Oy vuonna 2001. Sittemmin toiminta on laajennut Itä-Suomessa jo useaan kaupunkiin. Parkkiperhosia voi tavata Hämeenlinnan ja Joensuun ohella myös Mikkelissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Savonlinnassa ja Lahdessa.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *