Parkkiperhoset pelastivat 2400 autoilijaa parkkisakoilta

7.8.2015
Mediapaulit

Parkkiperhosten toinen kesä Hämeenlinnassa päättyy tänään. Parissa kuukaudessa he ovat pelastaneet noin 2400 autoilijaa parkkisakoilta. Määrä on lähes sama kuin viime vuonna.

Perhosina toimi viisi hämeenlinnalaisnuorta, jotka keräsivät kosolti huomiota kaduilla liikkuessaan.

– Myönteistä palautetta on tullut taas runsaasti. Pelastuksista ilahtuneet autoilijat ovat tarjonneet perhosille esimerkiksi mansikoita ja torikahveja kiitokseksi, Hämeenlinnan parkkiperhosia paikallisesti markkinoivan Mediapaulit Oy:n yrittäjä Pauli Salokangas sanoo.

Parkkiperhoset ovat partioineet niillä keskustan kaduilla, joilla on käytössä lipukeautomaatti.

– Kaikki sujui hienosti. Ilmat olivat toki kehnot läpi kesän, joten poutasäällä on tehty pitempää päivää. Sponsoreille on luvattu tietty määrä näkyvyyttä, joten rästejä on paikkailtu myös lauantaisin.

Parkkiperhosidea on lähtöisin Sveitsistä. Sieltä bisneksen toi Suomeen joensuulainen Synergis Oy vuonna 2001. Perhosia on nähty Hämeenlinnan lisäksi Joensuussa, Savonlinnassa, Mikkelissä, Jyväskylässä ja Kuopiossa. Ideana on lisätä aikansa ylittäneelle autoilijalle hieman lisää pysäköintiaikaa ja samalla markkinoida mukaan lähteneitä asiakasyrityksiä.

Hämeenlinnalaisista yrityksistä mukana olivat ensimmäisenä kesänä Terveystalo, Tori-Apteekki, Uusi Autokauppa ja Autohuolto sekä kauppakeskus Linna. Ensi kesäksi Mediapaulit aikoo viedä Parkkiperhoset myös Tampereelle.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *